Gereedschapskeuringen: uw elektrisch gereedschap keuren volgens de NEN 3140 standaard.. Voldoe aan de wettelijke verplichtingen van het ARBO-besluit met een NEN 3140 keuring van uw machines en voorkom problemen.

Volgens de ARBO wet is een werkgever verplicht om zijn medewerkers met betrouwbare elektrische gereedschappen te laten werken. De arbeidsinspectie onder andere kijken of het elektrische gereedschap is gekeurd volgens de NEN 3140, indien er zich een bedrijfsongeval voordoet. Dit is de Nederlandse norm waarin de elektrische veiligheid van machines wordt geregeld.

 

Veilig werken

Als werkgever is het volgens de wet uw taak er voor te zorgen dat uw werknemers veilig kunnen werken. De installaties en het gereedschap moeten voldoen aan wettelijke NEN normen. Elektrisch gereedschap moet voldoen aan de NEN 3140 norm. Een erkende keurmeester NEN 3140 moet deze NEN certificering uitvoeren. Wij kunnen uw machinepark en gereedschap van uw bedrijf in kaart brengen.

 

Keuringsstickers en Certificaat

De elektrische machines die gecertificeerd zijn krijgen keuringsstickers waar op staat tot wanneer de gereedschapskeuring geldig is. Ook ontvangt u een officieel NEN certificaat met alle relevante en vereiste gegevens over de machine en de uitgevoerde NEN3140 keuring.


Al het elektrische gereedschap wat is gekeurd krijgt een goed leesbaar en uniek identificatienummer. Op het bijgeleverde certificaat staat dat nummer ook vermeld. Het unieke nummer wordt in het elektrische gereedschap gegraveerd om problemen te voorkomen.

 

Gereedschapskeuringen

Indien uw elektrische apparaten al eerder een NEN keuring hebben gehad worden de al aangebrachte identificatienummers gebruikt. Met een keuringscertificaat bent u er zeker van dat uw machines veilig zijn. Een geruststellend idee voor uw personeel en voor u. Daarnaast voorkomt het moeilijkheden met verzekeringsmaatschappijen en met de ARBO diensten. Elk apparaat wat is gekeurd krijgt dus een keuringscertificaat waarop in detail de bevindingen van de keurmeester genoteerd, waaronder de datum en handtekening. Deze mogen natuurlijk niet ontbreken.

 

Veel gestelde vragen Elektrisch Gereedschap Keuren

Q: Hoe lang duurt een keuring?

De lengte van een keuring hangt natuurlijk af van het aantal te keuren gereedschappen en in welke staat het materiaal is. 1 boormachine kost ongeveer een kwartier inclusief visuele inspectie, exclusief eventuele reparatietijd.

Q: Waar keuren wij?

U kunt u gereedschap bij ons laten keuren, daarnaast is bij u in het bedrijf keuren voor ons geen enkel probleem. Zo kunnen stationaire machines en elektrisch handgereedschap tegelijkertijd gekeurd en geïnspecteerd worden. Ook uw klimmateriaal kan ter plaatse worden gekeurd.

Q: Hoe vaak gereedschap keuren?

Op basis van een risicoanalyse wordt de tijd tussen twee controles bepaald. Een bevoegd persoon dienst deze risicoanalyse uit te voeren. In de meeste gevallen geldt een keuring voor de periode van 1 jaar. Onze medewerkers zijn bevoegd om deze interval te bepalen en aan te geven op welk moment de volgende keuring vereist is. Ieder apparaat krijgt een NEN-keuringssticker na de keuring van uw gereedschap. U kunt op de sticker zien wanneer de volgende keuring uiterlijk plaats moet vinden.

Q: Wat zijn de kosten?

De prijzen kunt u terug vinden op deze pagina.